Најбоље од комбуче: зашто је добра за вас?

Комбуча није само сјајан извор пробиотика за ваш дигестивни тракт, већ је и њен сладак укус зачињен ферментираним квасцем обогаћеним бактеријама сјајан у свако доба дана и ноћи pikalaina. У свету је називају и еликсир бесмртности, и то не без разлога. Да ли је због глобализације или којечега, њена популарност расте из дана у дан. Ево и због чега:

Као прво, пуна је антиоксиданата. Замислите слатко пиво од кога мршавите уместо да се дебљате. Звучи примамљиво? И требало би да буде. Истраживања показују да је сјајно средство против слободних радикала у организму, који су неизбежан нуспродукт кисеоника на наше ћелије. Поред тога, садржи и здраву дозу пробиотика који поспешују варење и олакшавају пражњење црева. То значи да сви који муку муче са стомаком могу да осете благодети комбуче.

Осим тога, постоје и друге благодети по људско здравље. На пример, доказано јача имуни систем, јер је пуна нутритивних елемената који помажу и стимлишу ваш имуни систем. Неки нутриционисти је саветују људима који се опорављају од чира на желуцу, као резултат студија које кажу да се пацијенти који конзумирају комбучу брже и лакше опорављају од чирева у поређењу са контролном групом. Неки чак иду тако далеко да тврде да комбуча помаже у борби против рака.

Да нешто одмај разјаснимо, комбуча није лек нити медицинско средство и не треба је користити као замену за исте, али постоје студије које кажу да би могла да помогне око превенције одређених врста рака услед својих антиоксидансних и пробиотских својстава. Делује могуће, али се не бисмо ослањали на њу у овом погледу, колико год били одушевљени њеним својствима. Оно што је далеко вероватније је да помаже у постизању и очувању идеалне телесне тежине. Поново, она није замена за дијету и вежбање koroton pikavippi, али може да стимулише метаболизам и сагоревање масти па је добра комбинација са осталим методама за мршављење.

У чему је тајна овог наизглед чудотворног напитка? Верује се да у сржи овог тоника делују специјалне бактерије које се одлично слажу са нашим организмом. Ово нарочито важи за цревну флору. Као такве, у стању су да помогну приликом варења, јачања имуног система и разним физиолошким функцијама о којима радије не бисмо говорили у тексту о прехрамбеним производима. Једина ствар на коју треба да обратите пажњу је да комбуча коју можете наћи у радњама, ако успете да је нађете, понекад садржи додатне састојке којима разни произвођачи покушавају да је “обогате”. Неко ставља лековите травке и зачине, а неко трпа шећер и вештачке заслађиваче. Зато обратите пажњу на налепницу и на списак састојака. У сваком случају, ово представља једну од највећих новина у области исхране и обавезно треба да је испробате ако сте у могућности! Сигурно се нећете покајати.

Можда ће ти се свидети и