Romansa i štednja u isto vreme

Ljubav košta, to svi znamo. U zapadnom društvu je uobičajeno da muškarac pokazuje svoju naklonost i sposobnost da se brine o svojoj partnerki i budućoj porodici tako što će on biti taj koji plaća veći deo izdataka za izlaske i najčešće onaj koji plaća velike izdatke. Od žene se očekuje da se pokaže u najboljem svetlu, što jeste primarno vezano za biologiju, kako bi pokazala da je zdrava i sposobna za rađanje. I ona to naravno pokušava da prezentuje ulepšavanjem i svojom odećom.

Oko ovih postavki možemo da raspravljamo sa stanovišta moderne psihologije ili uslova koji vladaju u civilizovanim društvima, ali „pravila igre“ ljubavi su bazično ista kroz milione godina evolucije. Muškarac je onaj koji štiti i obezbeđuje resurse, a žena je ona koja rađa sledeću generaciju i štiti je iznutra time što je hrani, leči i podučava. Ali kako vama lično sve to može da posluži u slučaju da želite da imate svoju porodicu ili makar stabilni ljubavni život, a mladi ste ili generalno nemate dovoljno novca na raspolaganju.

Uobičajena slika koja se servira već decenijama javnosti je da izlasci ili takozvani „dejtovi“ treba da izgledaju kao slika otmenog restorana i zaljubljenog para koji večera uz svetlost sveća i romantičnu muziku, a to je nešto za šta velika većina stanovništva ove države prosto nema novca. A i da ima, te vrste izlazaka mogu brzo da dosade. Umesto skupih kafana, restorana i klubova, postoji toliko drugih mesta za dobar provod, ali je samo potrebno da ih pronađete.

U slučaju da ste baš u finansijskoj krizi pokušajte da se nađete na nekoj književnoj večeri, umetničkoj izložbi ili specijalnoj besplatnoj projekciji nekog kultnog filma, i baš tu pronađete srodnu dušu. A ako ste učenik, student ili čak zaposleni, ali sa kreativnijim ambicijama u životu možete da upišete kurs plesa ili redovno trenirate neku sportsku aktivnost, uključujući i planinarenje, koje sa sobom neizbežno donosi i putovanja.

Plesni klubovi i plesne večeri su posebno korisni, jer je tamo generalno uvek zastupljen veći broj žena od muškaraca. I te žene, mlađe ili starije su uvek dobro raspoložene, doterane i obrazovane, a to je tačno ono što muškarci i žele od svojih partnerki. Kroz plesna prijateljstva moguće je i pronaći pravu ljubav, a ova aktivnost je ne samo dobra za zdravlje, već i za raspoloženje i kreativno provođenje vremena. Uz plesne škole u paru idu i plesne večeri, za koje je ulaz ili jeftin ili besplatan, tako da vrlo brzo možete da upoznate puno ljudi i povećate svoje šanse da sretnete ljubav svog života.

U slučaju da ste mladi i tek izlazite sa nekim, plesna škola je ponovo odlično rešenje. Ova aktivnost će se dešavati dva puta nedeljno i za to vreme nećete imati skoro nikakvih drugih troškova, a sa svojim dečkom ili devojkom ćete moći da radite nešto lepo i inspirišuće.

Ako vas privlače sportski tipovi, tada su sportski treninzi pravo rešenje za vas. I u slučaju da dolazite u paru, tada obično važe i klubski popusti koji su jako isplatljivi. Uz to dodajte i šetnje pored reke ili gradskog jezera, smeh i dobro raspoloženje i shvatićete da ljubav ne mora da bude toliko skupa.

Можда ће ти се свидети и