Romansa i štednja u isto vreme

Ljubav košta, to svi znamo. U zapadnom društvu je uobičajeno da muškarac pokazuje svoju naklonost i sposobnost da se brine o svojoj partnerki i budućoj porodici tako što će on biti taj koji plaća veći deo izdataka za izlaske i najčešće onaj koji plaća velike izdatke. Od žene se očekuje da se pokaže u najboljem svetlu, što jeste primarno vezano za biologiju, kako bi pokazala da je zdrava i sposobna za rađanje. I ona to naravno pokušava da prezentuje ulepšavanjem i svojom odećom.

Oko ovih postavki možemo da raspravljamo sa stanovišta moderne psihologije ili uslova koji vladaju u civilizovanim društvima, ali „pravila igre“ ljubavi su bazično ista kroz milione godina evolucije. Muškarac je onaj koji štiti i obezbeđuje resurse, a žena je ona koja rađa sledeću generaciju i štiti je iznutra time što je hrani, leči i podučava. Ali kako vama lično sve to može da posluži u slučaju da želite da imate svoju porodicu ili makar stabilni ljubavni život, a mladi ste ili generalno nemate dovoljno novca na raspolaganju información de dinero?

Uobičajena slika koja se servira već decenijama javnosti je da izlasci ili takozvani „dejtovi“ treba da izgledaju kao slika otmenog restorana i zaljubljenog para koji večera uz svetlost sveća i romantičnu muziku, a to je nešto za šta velika većina stanovništva ove države prosto nema novca. A i da ima, te vrste izlazaka mogu brzo da dosade. Umesto skupih kafana, restorana i klubova, postoji toliko drugih mesta za dobar provod, ali je samo potrebno da ih pronađete.

U slučaju da ste baš u finansijskoj krizi pokušajte da se nađete na nekoj književnoj večeri, umetničkoj izložbi ili specijalnoj besplatnoj projekciji nekog kultnog filma, i baš tu pronađete srodnu dušu. A ako ste učenik, student ili čak zaposleni, ali sa kreativnijim ambicijama u životu možete da upišete kurs plesa ili redovno trenirate neku sportsku aktivnost, uključujući i planinarenje, koje sa sobom neizbežno donosi i putovanja.

Plesni klubovi i plesne večeri su posebno korisni, jer je tamo generalno uvek zastupljen veći broj žena od muškaraca. I te žene, mlađe ili starije su uvek dobro raspoložene, doterane i obrazovane, a to je tačno ono što muškarci i žele od svojih partnerki. Kroz plesna prijateljstva moguće je i pronaći pravu ljubav, a ova aktivnost je ne samo dobra za zdravlje, već i za raspoloženje i kreativno provođenje vremena. Uz plesne škole u paru idu i plesne večeri, za koje je ulaz ili jeftin ili besplatan, tako da vrlo brzo možete da upoznate puno ljudi i povećate svoje šanse da sretnete ljubav svog života.

U slučaju da ste mladi i tek izlazite sa nekim, plesna škola je ponovo odlično rešenje. Ova aktivnost će se dešavati dva puta nedeljno i za to vreme nećete imati skoro nikakvih drugih troškova, a sa svojim dečkom ili devojkom ćete moći da radite nešto lepo i inspirišuće.

Ako vas privlače sportski tipovi, tada su sportski treninzi pravo rešenje za vas. I u slučaju da dolazite u paru, tada obično važe i klubski popusti koji su jako isplatljivi. Uz to dodajte i šetnje pored reke ili gradskog jezera, smeh i dobro raspoloženje i shvatićete da ljubav ne mora da bude toliko skupa.

Можда ће ти се свидети и